Een intensieve meditatiecursus die geschikt is voor iedereen die zich in meditatie wil verdiepen. De meditatiecursus maakt deel uit van een serie van drie meditatieweekends, The Three Journeys. Voor KRI-gecertificeerde yogaleraren is deze cursus onderdeel van KRI Level 3. De cursus wordt gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur) en gastdocenten.

The Transcendent Self bestaat uit 7 stadia. Tijdens de eerste stadia leren we de staat van Shunia te bereiken, de stilteplek in onszelf in plaats van ons te laten afleiden door de stem van ons ego. We beginnen deze derde journey met meditaties die de barrières die het ego heeft opgebouwd af te breken. Deze barrières nemen we weg door ons hartcentrum te openen zodat we Echte Zelf kunnen voelen. Bij de laatste stadia doen we meditaties die het spel van de 3 Guna’s in evenwicht brengt. Sattva Guna is het pure en harmonieuze in ons, Rajas Guna is de actieve, ondernemende kant van ons en Tamas Guna is onze donkere destructieve en chaotische kant. We zien hoe ze bewegen als in een dans, en dat elke danspas zinvol is.

Gedurende de 3 Journeys verfijnen we het bewustzijn van ons Zelf. We staan open voor nieuwe ideeën, nieuwe keuzes en en ontdekken nieuwe kwaliteiten in onszelf.

Mocht je de meditaties thuis willen doen en alle behandelde stof nog eens door willen lezen dan kan dat want er is een Engelstalig boek bij de hele cursus dat bij ons besteld kan worden. Het boek heet The 21 Stages of Meditation. Het is een rijk geïllustreerde uitgave van 343 pagina’s geschreven door Gurucharan Singh Khalsa.

Data: Een weekend, data zijn nog niet bekend
Tijd: 10.00 uur ontvangst op zaterdag, afloop om 17.00 uur op zondag
Docent: Christine Michon (Hariang Kaur)
Locatie: 3HO Nederland, Enschede
Kosten: €195, inclusief vegetarische lunches. Het cursusboek The Transcendent Self kost €48.