Leer in één jaar hoe je Kundalini yoga kunt inpassen in je dagelijks leven en hoe je er les in kunt te geven. Je krijgt les in de achtergrond, de praktijk en de theorie van Kundalini yoga. Dagelijks thuis oefenen maakt dat je vertrouwd raakt met de oefeningen en meditaties. Na afronding van de opleiding ben je internationaal erkend KRI Kundalini Yoga Instructor en mag je zelfstandig lesgeven.

De lerarenopleiding van 3HO Nederland bestaat al 25 jaar. Door de jaren heen zijn honderden leraren opgeleid die in het hele land lesgeven. De opleiding is geschikt voor iedereen die zich een jaar lang intensief in Kundalini yoga wil verdiepen.

De volgende opleiding begint in september 2021. Om in de yogaruimte anderhalve meter afstand tussen de deelnemers te kunnen bewaren zijn er maar 10 plaatsen beschikbaar. Het is daarom verstandig om je tijdig aan te melden.

Op zaterdag 6 maart 2021 is er een kennismakingsworkshop in ons yogacentrum in Enschede. Ook hiervoor zijn maar 10 plaatsen beschikbaar, geef je dus tijdig op. 

KRI Level 1 Instructor bestaat uit 180 lesuren:

 • 6 weekends van 2 dagen met 8 uur les (96 uur)
 • Een opleidingsweek van 6 dagen met 8 uur les (48 uur)
 • 6 zaterdagen met 3 uur les via Zoom-meetings (18 uur)
 • Videolessen die je thuis online kunt bekijken wanneer je wilt, zo vaak je wilt (48 uur)

Data van de opleiding 2021-2022

 • Weekend zaterdag 18 en zondag 19 september 2021
 • Zaterdag 2 oktober: online les via Zoom.us
 • Weekend zaterdag 30 en zondag 31 oktober
 • Zaterdag 20 november: online les via Zoom.us
 • Weekend zaterdag 11 en zondag 12 december
 • Zaterdag 8 januari 2022: online les via Zoom.us
 • Weekend zaterdag 12 februari en zondag 13 februari
 • Weekend zaterdag 19 maart en zondag 20 maart
 • Zaterdag 9 april: online les via Zoom.us
 • Zaterdag 23 april: online les via Zoom.us
 • Weekend zaterdag 4 juni en zondag 5 juni
 • Zaterdag 25 juni: online les via Zoom.us
 • Groene Week: maandag 4 t/m zaterdag 9 juli 2022
 • Zaterdag 17 september: laatste dag met diploma-uitreiking

De zeven onderdelen van de KRI Level 1 opleiding:

Kriya en meditatie Het leren over de basis van Kundalini yoga. Kennis maken met de kriya’s (oefeningenseries), pranayama (ademhalingstechnieken), mantra’s en mudra’s.

Humanologie en filosofie Het toepassen van yogische kennis in het dagelijks leven. Je leert over voeding en healing en over hoe er in de yogische filosofie gedacht wordt over relaties, geboorte en dood.

Westerse en oosterse anatomie Je krijgt anatomieles vanuit de westerse optiek maar ook uitleg over een holistische kijk op de mens met aandacht voor de chakra’s, de nadi’s, de 10 lichamen, prana en vayu’s.

De kunst van het lesgeven Hoe zit een les in elkaar? Hoe stel je een cursus samen. Hoe begeleid je beginnende yogaleerlingen?

Code of Ethics De ethische kant van het lesgeven.

Oefenen in het lesgeven Onder supervisie van een ervaren leraar. Het krijgen van feedback van de leraar en de yogagroep.

Studiegroepen Aan het begin van de opleiding worden studiegroepen gevormd. De leden van de studiegroepen komen gedurende de opleiding bij elkaar om de stof door te nemen en ervaringen te delen.

Docenten

Lead Trainer: Hariang Kaur (Christine Michon). De lessen worden gegeven door Hariang Kaur, Karta Purkh Singh, en gastdocenten uit binnen- en buitenland. Hariang Kaur geeft les in het Nederlands. Bij buitenlandse docenten wordt gezorgd voor vertaling.

De opleidingen van 3HO Nederland zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 (CRKBO) en gecertificeerd door het Kundalini Research Institute (KRI). 3HO Nederland is lid van de International Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA) en de Beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland (KYN).

De Groene Week

In de zomer verblijft de Level 1 opleidingsgroep een week in Centrum Athanor in Lochem. Tijdens deze week wordt het ayurvedische groene dieet gevolgd in combinatie met yoga en meditatie. Deze week is een intense kennismaking met een yogisch leven. Deze cursusweek, inclusief verblijf in tweepersoonskamers, is inbegrepen in de prijs van de opleiding. Voor €75 extra kun je in een éénpersoonskamer slapen.

Kosten

De kosten van de opleiding zijn €3.500. Het cursusboek The Aquarian Teacher (t.w.v. €108) en het KRI examen zijn bij de prijs inbegrepen, evenals het ontbijt en de lunches, maar de overnachtingen niet.

KRI Level 2

Na Level 1 wordt de opleiding vervolgd met KRI Level 2, dat uit vijf modules bestaat en opleidt tot KRI Kundalini Yoga Practitioner. Level 2 wordt in 2,5 jaar gegeven. Er worden twee Level 2 modules per jaar gegeven, ieder in twee weekends. Level 2 wordt gegeven door Hariang Kaur en gastdocenten. Level 1 en 2 duren samen 3,5 jaar.


Geef je op voor de opleiding

Alleen letters zijn toegestaan.
Alleen letters zijn toegestaan.
Vul een geldig email-adres in.
Invalid Input