Leer in één jaar hoe je Kundalini yoga kunt inpassen in je dagelijks leven en hoe je er les in kunt te geven. Je krijgt les in de achtergrond, de praktijk en de theorie van Kundalini yoga. Dagelijks thuis oefenen maakt dat je vertrouwd raakt met de oefeningen en meditaties.

Na afronding van de opleiding mag je zelfstandig lesgeven. Je bent internationaal erkend KRI Kundalini Yoga Instructor en je komt in aanmerking voor Yoga Alliance RYT 200.

De lerarenopleiding van 3HO Nederland bestaat al bijna 30 jaar. Door de jaren heen zijn honderden leraren opgeleid die in het hele land lesgeven.

De opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Kundalini yoga. Je hoeft niet de wens te hebben om les in yoga te geven. Je kunt het gebruiken om beter te worden in het beoefenen van yoga. Ook gebruiken veel van onze vorige cursisten de opgedane kennis en ervaring in hun eigen veld, zoals therapie, gezondheidszorg, onderwijs of management.

De eerstvolgende lerarenopleiding begint in maart 2024. Op vrijdag 20 oktober is er een Zoom-meeting waarin je kennis kunt maken met de opleiding tot Kundalini yoga leraar.

 

KRI Level 1 Instructor bestaat uit 180 lesuren en 40 uur zelfstandige studie:

  • 4 weekends van 2 dagen met 8 uur les (64 uur)
  • Een opleidingsweek van 6 dagen met 8 uur les (48 uur)
  • 7 zaterdagen met 2 uur les via Zoom-meetings (14 uur)
  • Videolessen die je een jaar lang thuis online kunt bekijken wanneer je wilt, zo vaak je wilt (64 uur)

Naast de lessen komen cursisten samen via Zoom. In een studiegroepje van drie personen werk je aan opdrachten die vooraf door Hariang Kaur worden gegeven.

De zeven onderdelen van de KRI Level 1 opleiding:

Kriya en meditatie Het leren over de basis van Kundalini yoga. Kennis maken met de kriya’s (oefeningenseries), pranayama (ademhalingstechnieken), mantra’s en mudra’s.

Humanologie en filosofie Het toepassen van yogische kennis in het dagelijks leven. Je leert over voeding en healing en over hoe er in de yogische filosofie gedacht wordt over relaties, geboorte en dood.

Westerse en oosterse anatomie Je krijgt anatomieles vanuit de westerse optiek maar ook uitleg over een holistische kijk op de mens met aandacht voor de chakra’s, de nadi’s, de 10 lichamen, prana en vayu’s.

De kunst van het lesgeven Hoe zit een les in elkaar? Hoe stel je een cursus samen. Hoe begeleid je beginnende yogaleerlingen?

Code of Ethics De ethische kant van het lesgeven.

Oefenen in het lesgeven Onder supervisie van een ervaren leraar. Het krijgen van feedback van de leraar en de yogagroep.

Studiegroepen Aan het begin van de opleiding worden studiegroepen gevormd. De leden van de studiegroepen komen gedurende de opleiding bij elkaar om de stof door te nemen en ervaringen te delen.

Docenten

Lead Trainer: Hariang Kaur (Christine Michon). De lessen worden gegeven door Hariang Kaur, Karta Purkh Singh, Amrit Singh Reinsch, en gastdocenten uit binnen- en buitenland. Hariang Kaur geeft les in het Nederlands. Bij buitenlandse docenten wordt gezorgd voor vertaling.

Hariang Kaur is KRI Level 1, 2 en 3 opleider. Ze geeft al meer dan vijftig jaar les in yoga. Ook is ze Yoga Alliance Experienced Yoga Teacher (E-RYT 500) en Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP).

De opleidingen van 3HO Nederland zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 (CRKBO) en gecertificeerd door het Kundalini Research Institute (KRI).

De Groene Week

In de zomer verblijft de opleidingsgroep een week in Centrum Athanor in Lochem. Tijdens deze week wordt het Ayurvedische groene dieet gevolgd in combinatie met yoga en meditatie. Deze week is een intense kennismaking met een yogisch leven. Deze cursusweek, inclusief verblijf in tweepersoonskamers, is inbegrepen in de prijs van de opleiding. Voor €100 extra kun je in een éénpersoonskamer slapen.

Kosten

Deelname aan de opleiding kost €3.750, bij betaling voor 1 december 2023 kost de opleiding €3.500. Het cursusboek The Aquarian Teacher (t.w.v. €108) en het KRI examen zijn bij de prijs inbegrepen. Op cursusdagen in Enschede zijn ontbijt en lunches inbegrepen. De cursusweek in Lochem is inbegrepen in de prijs van de opleiding, inclusief overnachtingen en maaltijden.

Opleidingen in 2024

In 2024 zijn er twee groepen die met de opleiding tot Kundalini yogaleraar beginnen, de eerstkomende begint vanaf zaterdag 16 maart 2024. (klik voor het volledige programma en cursusdata.)

 


Op vrijdag 20 oktober 2023 is er een Zoom-meeting waarin je kennis kunt maken met de opleiding tot Kundalini yogaleraar die in maart 2024 begint. Deze gratis bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Geef je op voor de kennismaking

Alleen letters zijn toegestaan.
Alleen letters zijn toegestaan.
Vul een geldig email-adres in.

  


Nieuw: Zomercursus!

Geniet 4 maanden lang van 75+ online yogalessen van een uur. De lessen kun je zo vaak bekijken als je wilt. In helder Nederlands gegeven door Hariang Kaur, de meest ervaren Kundalini yogaleraar van Nederland.

Dat klinkt goed!